Agencija RS za okolje

Datum objave: 18. 10. 2023
Zaposlitveni oglas
Seizmolog III (redna zaposlitev, rok za prijavo 26. oktober 2023)

Na Agenciji RS za okolje, v Uradu za seizmologijo, iščemo novega sodelavca/sodelavko, ki bo za nedoločen čas zaposlen/zaposlena na delovnem mestu SEIZMOLOG III.

Podrobnosti razpisa so dostopne na spodnji povezavi:

https://www.gov.si/zbirke/delovna-mesta/seizmolog-iii-iii-mz-sifra-dm-921-v-sektorju-za-potresna-opazovanja-uradu-za-seizmologijo/

Te zanima merilna tehnika (zajem in obdelava podatkov) s področja merjenja hitrosti/pospeškov tal. Uživaš v terenskem delu (vzdrževanje in nadgradnja potresnih opazovalnic). Rad razvijaš nove merilne in podporne sisteme (napajalni sistemi, sistemi za spremljanje temperature, vlage, nivoja vode, …)? Rad tudi kaj sprogramiraš (aplikacije za uvoz in prikaz podatkov)?

Potem ti je delo seizmologa pisano na kožo, saj ponuja raznoliko in zelo zanimivo delo. Prijavi se na delovno mesto, da dobiš dodatne informacije in nas spoznaš v živo.

Glavne naloge, ki pritičejo delovnem mestu Seizmolog III so naslednje:

  • Terensko delo – vzdrževanje, nadgradnja in kalibracija seizmološke merilne opreme, ki se nahaja na Državni mreži potresnih opazovalnic. Vzdrževanje in nadgradnja podporne opreme (komunikacijska oprema, oprema za zagotavljanje napajanja, vrsta nadzornih sistemov), ki se nahaja na Državni mreži potresnih opazovalnic.
  • Izvajanje rednega nadzora delovanja seizmološke merilne opreme in podporne opreme nameščene na potresnih opazovalnicah.
  • Razvoj strojne in programske opreme na področju zagotavljanja optimalnih pogojev za delovanje merilne opreme in na področju kontrole vrste parametrov, ki vplivajo na delovanje merilne opreme.
  • Postavljanje začasnih potresnih opazovalnic v primeru močnejšega potresa.

Za vsebino oglasa, nadaljnji proces izbire kandidata in obliko medsebojnega sodelovanja med kandidatom in delodajalcem odgovarja delodajalec. Več informacij je na voljo tu.