Preskoči na glavno vsebino

Razpis kandidatur in volitev članic in članov ŠS FMF v letu 2023/24

Datum objave: 24. 10. 2023
Obvestilo dekanata študentom
Rok za oddajo kandidatur do četrtka, 02. novembra 2023

Drage študentke in študentje FMF,

razpisujem volitve članic in članov Študentskega sveta Fakultete za matematiko in fiziko za študijsko leto 2023/24, ki bodo izvedene v torek, 14. novembra 2023 v času med 9. in 16. uro, v sistemu SimplyVoting.

Volilni odbor bo v sestavi: Gal Zmazek (predsednik), Lara Ličen, Nino Cajnkar in Luka Skeledžija in Andreja Sitar (namestnica). Študentski svet je glavni predstavniški organ študentov matematike in fizike. Njegovi glavni nalogi sta zastopati študentske interese znotraj fakultete in univerze ter oblikovati študentska mnenja pri izvolitvah profesorjev in asistentov. Poleg tega skrbi za oblikovanje skupnosti študentov in študentk matematike in fizike, npr. z organizacijo različnih obštudijskih dejavnosti.

Hkrati odpiram rok za oddajo kandidatur na 13 mest članov in članic ŠS FMF. H kandidaturi so vabljene vse študentke in študentje FMF, ki imajo aktiven status študenta in lahko kandidirajo v skladu s poslovnikom ŠS FMF (na voljo na https://svet.fmf.si/dokumenti/poslovnik.pdf). Obrazec za kandidaturo je objavljen skupaj s tem dopisom, prevzamete pa ga lahko tudi na recepcijah obeh stavb. Izpolnjenega skupaj s potrdilom o vpisu (ali njegovo fotokopijo) ter izpolnjenim seznamom desetih podpornikov kandidature oddate v predalček ŠS FMF na Jadranski 19 do četrtka, 2. novembra 2023. Namen seznama podpornikov kandidature je, da se kandidati s svojim programom predstavijo čim več letnikom na fakulteti. To tudi toplo priporočam. Podpisniki morajo biti študentje in študentke fakultete s statusom za letošnje šolsko leto.

Volilni odbor bo potrdil pravilno vložene kandidature oziroma zavrgel nepravočasne ali nepopolne vloge. Pozivam vse proaktivne študentke in študente, da kandidirate na razpisana mesta, druge pa, da pametno izberete.

D e k a n: prof. dr. Janez Bonča