INDUSAC OPEN CALL FOR STUDENTS AND RESEARCHERS

Datum objave: 21. 5. 2024
Obvestilo vsem študentom FMF

Priložnost za študente

Draga študentka, dragi študent, v okviru projekta INDUSAC vabimo študente vseh smeri in programov k sodelovanju v 3- do 6-članskih mednarodnih skupinah za reševanje konkretnih izzivov podjetij, pri čemer pridobijo: • izkušnje pri sodelovanju s podjetji • mednarodna poznanstva • do 1000 EUR bruto/študenta

Trenutno je objavljenih preko 100 različnih izzivov slovenskih in evropskih podjetij, ki so objavljeni na platformi INDUSAC in vključujejo teme s področij ekonomije, informacijsko-komunikacijskih tehnologij, družboslovnih-, tehničnih-, naravoslovnih in drugih ved.

Nadaljnji koraki: 1) študent izbere izziv, 2) se registrira na platformi INDUSAC, 3) sestavi ekipo oz se pridruži ekipi: • Ekipo sestavite s pomočjo sošolcev iz tujine ali s pomočjo tujih študentov z drugih fakultet ipd; • V primeru, da na vaši ali kateri drugi fakulteti niste našli študentov iz drugih držav, s katerimi bi sodelovali pri reševanju izziva, se lahko pridružite skupnosti Slack. Pri vsakem izzivu se v desnem kotu nahaja funkcija [Join the Slack community], s pomočjo katere dostopate do splošnega kanala Slack. V splošnem kanalu Slack poiščete specifični kanal za vaš izziv in začnete iskati ostale člane ekipe. Če vam je zanimivih več izzivov, se lahko vključite v več Slack kanalov in sporočite zanimanje

4) po formiranju mednarodne ekipe (3 različne države), ekipa pripravi eno skupno motivacijsko pismo (krajši življenjepis – opis znanj), ki ga odda podjetju do 30. maja 2024 preko platforme INDUSAC. 5) Izziv pričnete reševati, če vas podjetje izbere, predvidoma konec junija / v začetku julija 2024.

Podrobnejše informacije s pogoji sodelovanja so objavljene na spletni strani projekta, v razpisu za študente; v primeru vprašanj, pa lahko pišete na indusac@ijs.si.

Rok za prijavo je 30. maja 2024, ko mednarodna ekipa odda le motivacijsko pismo (krajši življenjepis).

Za podrobnejšo razlago celotnega postopka bomo v četrtek, 23. maja, ob 9. uri organizirala posebno Zoom sejo na naslednji povezavi: https://zoom.us/j/9060304106. Odgovorili bomo na vaša vprašanja o tem, kako oblikovati ekipo, kako se prijaviti in vam pomagali nadaljevati vaše prijave – upam, da se vidimo!

INDUSAC ekipa, Institut »Jožef Stefan«