Preskoči na glavno vsebino

Tekmovanje študentov v programiranju

Datum objave: 2. 4. 2013
Obvestilo računalniškega centra sodelavcem fakultete
ACM Slovenija razpisuje Univerzitetni programerski maraton 2013. Vabimo vas, da svoje študente vzpodbudite k udeležbi. Poskusno kolo je že ta četrtek, pravo tekmovanje pa se začne 10. 4.

ACM Slovenija razpisuje Univerzitetni programerski maraton 2013.

Univerzitetni programerski maraton je slovensko tekmovanje za študente v programiranju, s poudarkom na poznavanju algoritmov. Kot programski jezik lahko tekmovalci uporabljajo C, C++, Javo, Pascal ali Python.

Na tekmovanju sodelujejo ekipe sestavljene iz največ treh študentov, ki na enam računalniku rešujejo zadane programerske naloge. Naloga ekipe je, da v omejenem času (4 do 6 ur, odvisno od nivoja tekmovanja) reši čimveč zastavljenih nalog. Pravila tekmovanja so takšna, da štejejo predvsem rešene naloge in šele nato hitrost reševanja.

Tekmovanje bo tako kot v preteklih letih sestavljeno iz poskusnega kola, treh predkol in finala. Datumi posameznih kol so objavljeni tukaj. Finalno tekmovanje bo tokrat potekalo v Ljubljani, najboljše študentske ekipe pa se bodo udeležile Srednjeevropskega tekmovanja ACM ICPC.

Prosimo vas, da svoje študente seznanite s tekmovanjem in jih vzpodbudite k udeležbi. Določeni predavatelji [predvsem predmetov s področja programiranja in študija algoritmov] udeležbo (in/ali uspeh) na tekmovanju  tudi nagradijo tako, da jo upoštevajo kot del obveznosti pri predmetu.