Preskoči na glavno vsebino

Raziskave

Na fakulteti izvajamo širok spekter raziskovalnih dejavnosti, saj verjamemo, da brez njih študij ne more biti kvaliteten in mednarodno konkurenčen. Naši sodelavci so aktivni raziskovalci, ki dela objavljajo v uglednih matematičnih publikacijah. Raziskovalno delo je organizirano v okviru laboratorijev in raziskovalnih skupin na fakulteti ter pod okriljem Inštituta Jožef Stefan in Inštituta za matematiko, fiziko in mehaniko. Osrednja mesečna dogodka, namenjen širši javnosti, sta Ponedeljkov fizikalni kolokvij in Matematični kolokvij, izvlečki raziskav pa so predstavljani tudi v sklopu rednih in občasnih seminarjev.

Seznam raziskovalnih projektov: nacionalni programi, nacionalni projekti, NOO projekti, mednarodni projekti, drugi projekti, zaključeni projekti, raziskovalna oprema.

ERC slo

Blinčeve nagrade

Da bi spodbudili in nagradili raziskovalce v Republiki Sloveniji za raziskovalno in strokovno delo na področju fizike, podeljujeta Fakulteta za matematiko in fiziko, Univerza v Ljubljani in Institut “Jožef Stefan” Blinčeve nagrade za fizike na začetku kariere, za vrhunske dosežke na področju fizike in za življenjsko delo na področju fizike.