Mafija

Študij na Fakulteti za matematiko in fiziko je konkurenčna prednost, odločilna pri zaposlovanju in oblikovanju poklicne kariere. Naj gre za dodiplomski, magistrski ali doktorski študij, študente matematike in fizike odlikujejo kreativnost, izvirnost in prilagodljivost. Zato so uspešni in cenjeni na raznolikih področjih, ki segajo preko raziskovalnega in pedagoškega dela do industrije, gospodarstva in finančništva.

Študij fizike

Študijski program Oddelka za fiziko je univerzalen, saj na fakulteti gojimo vsa področja klasične in moderne fizike ter razvijamo tako eksperimentalna kot teoretična znanja. Sodelujemo z mnogimi inštituti in univerzami po svetu, kar zagotavlja stalno izmenjavo idej. To je najboljše jamstvo za raven znanja, ki ga naši profesorji in asistenti prenašajo na študente.

Študij matematike

Študij matematike na Univerzi v Ljubljani poteka že vse od začetka leta 1919 in je bil vedno primerljiv s kvalitetnimi študiji po svetu. Tudi danes je študij matematike na fakulteti na najvišjem nivoju. V prvih dveh letih študija pridobijo študentke in študentje temeljno matematično znanje, ki ga v naslednjih letih po lastni izbiri nadgradijo s teoretičnimi in uporabnimi matematičnimi veščinami.

Raziskave

Sodelavci fakultete za matematiko in fiziko se aktivno ukvarjamo z raziskavami v fiziki in matematiki. Naše raziskovalne skupine so vpete v domače in mednarodno raziskovalno okolje in dosegajo vrhunske rezultate.

Žiga Lukšič - Bledeče črnilo

RC in knjižnica

Dežurstva in kontakti, navodila za uporabo opreme in sistemov, navodila za uporabo učilnic.

V okviru knjižnice FMF delujeta Matematična knjižnica ter Fizikalna, astronomska in meteorološka knjižnica.

Astronomski observatorij

Astronomski observatorij UL FMF je del fakultete. Nahaja se na bližnjem Golovcu. Na njem študentje fizike in matematike opravljajo opazovalne projekte v okviru astronomskih predmetov in pripravljajo magistrske naloge.

Zaposlitveni oglasi

Če iščete nove sodelavce z znanjem matematike, fizike in računalništva, ki učinkovito osvajajo nove veščine, so prilagodljivi in z veseljem rešujejo najbolj zahtevne naloge, vas vabimo, da tu objavite svoj zaposlitveni oglas.

Odprti laboratorij za matematiko v uporabi

OLMU predstavlja most med teoretičnim akademskim delom na fakulteti ter praktičnimi matematičnimi problemi, ki se pojavljajo v gospodarstvu.

Psihosocialna podpora za študente in zaposlene

Na FMF delujejo psihosocialna svetovalnica, zaupne osebe za varovanje dostojanstva in LGBT koordinator.