Preskoči na glavno vsebino

Študij fizike

Študij fizika

Za študijske programe fizike je značilna univerzalnost. Gojimo vsa področja klasične in moderne fizike ter pri tem razvijamo tako eksperimentalna kot teoretična znanja. Sodelujemo z mnogimi inštituti in univerzami iz tujine, kar zagotavlja stalno izmenjavo zamisli. To je najboljše jamstvo za raven znanja, ki ga naši profesorji in asistenti prenašajo na študente.

Študijski programi

Kako se naučiti misliti onstran meja znanega? Za to ni preprostega recepta. Zato se na oddelkih za fiziko po vsem svetu držimo tega, da skušamo študentom predati vse, kar o fiziki vemo sami. K temu sodi precej matematike in kemije, pa modeliranja, programiranja, merskih metod in elektronike ter drugih sorodnih znanj in veščin. Študenti pridobljeno znanje sproti utrjujejo na različne načine, da se navadijo iskati odgovore na vprašanja, o katerih pred njimi ni razmišljal nihče. Še več: naučijo se taka vprašanja postavljati. Rezultat takega šolanja je široka temeljna izobrazba, trdno vpeta v matematiko ter številna področja naravoslovja in tehniških ved. Naši diplomanti so usposobljeni za interdisciplinarno delo ter s tem odlično pripravljeni na tehnološke izzive prihodnosti, za katere je značilna vse večja zabrisanost meja med znanstvenimi panogami. Zato se fiziki zelo dobro znajdejo celo na tako specializiranih področjih, kot so forenzika, krasoslovje in borzna analiza.

Na Oddelku za fiziko so vam na voljo študijski programi, ki smo jih zasnovali v šestih desetletjih izkušenj in ki so popolnoma primerljivi s sorodnimi študiji v Evropi. Prepričani smo, da nas ta skladnost dobro povezuje z drugimi evropskimi univerzami. Obenem ponujamo pester podiplomski študij na drugi in tretji stopnji.

Prepričani smo, da je za vse, ki vas veselijo fizikalne znanosti in tudi druge naravoslovne in tehniške vede, Oddelek za fiziko odlična izbira.
Pridružite se nam. Bodi fizik! Bodi fizičarka!

Informativni dan študijskih programov 2. in 3. stopnje na Oddelku za fiziko UL FMF

  • Informativni dan bo v torek, 28. 5. 2024, ob 17.00 v predavalnici F1, Jadranska 19, pritličje.

Informativni dan interdisciplinarnega doktorskega študijskega programa VARSTVO OKOLJA

  • Informativni dan bo v sredo, 15. 5. 2024, ob 17.00 v senatni sobi Pravne fakultete Univerze v Ljubljani (Poljanski nasip 2, 1000 Ljubljana) in oddaljeno preko ZOOM-a.

Vpisi

Brošure in knjižice

Drugo

Diplomanti, magistranti in doktoranti Oddelka za fiziko Fakultete za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani.

Študentska pisarna - fizika

Jadranska 19, 1111 Ljubljana
fizika@fmf.uni-lj.si
Soba: 021

Nina Rogelja (1. stopnja)
Telefon: (01) 4766 517

Sandra Murić (2. stopnja)
Telefon: (01) 4766 710

Kristina Petrović (3. stopnja)
Telefon: (01) 4766 502

Uradne ure:
ponedeljek - petek 10.00 - 12.00

RC in knjižnica

Dežurstva in kontakti, navodila za uporabo opreme in sistemov, navodila za uporabo učilnic.

V okviru knjižnice FMF delujeta Matematična knjižnica ter Fizikalna, astronomska in meteorološka knjižnica.