Preskoči na glavno vsebino

Univerzitetni programerski maraton

Datum objave: 2. 4. 2013
Obvestilo računalniškega centra študentom
Prijavite se na Univerzitetni programerski maraton! Poskusno kolo bo 4. 4., pravo tekmovanje pa se začne 11. 4. Več o vsem na www.upm.si

ACM Slovenija razpisuje Univerzitetni programerski maraton 2013. Tekmovanje bo tako kot v preteklih letih sestavljeno iz poskusnega kola, treh predkol in finala. Datumi posameznih kol so objavljeni tukaj. Finalno tekmovanje bo tokrat potekalo v Ljubljani, najboljše študentske ekipe pa se bodo udeležile Srednjeevropskega tekmovanja ACM ICPC.

Ker se poskusno kolo že bliža, ste vabljeni, da prijavite svojo ekipo.

Univerzitetni programerski maraton je slovensko tekmovanje za študente v programiranju, s poudarkom na poznavanju algoritmov. Kot programski jezik lahko tekmovalci uporabljajo C, C++, Javo, Pascal ali Python.

Na tekmovanju sodelujejo ekipe sestavljene iz največ treh študentov, ki na enam računalniku rešujejo zadane programerske naloge. Naloga ekipe je, da v omejenem času (4 do 6 ur, odvisno od nivoja tekmovanja) reši čimveč zastavljenih nalog. Pravila tekmovanja so takšna, da štejejo predvsem rešene naloge in šele nato hitrost reševanja.

Če vas programiranje zabava in se veselite novih izzivov ter druženja s prijatelji ob programerskih izzivih vas vabimo, da se pridružite tekmovanju. Vse kar morate storiti je, da izpolnite prijavnico (prijavite se), ustvarite svojo ekipo in tekmujete.