Univerzitetni programerski maraton 2021

Datum objave: 18. 10. 2021
Splošno obvestilo
FMF Ljubljana s članom zmagovalne ekipe in univerzitetnim prvakom.

V soboto, 16. oktobra 2021, je na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani potekalo finale Univerzitetnega programerskega maratona (UPM). Absolutno prvo mesto je osvojila ekipa Segment Trio v sestavi Benjamin Bajd, Domen Hočevar in Job Petrovčič (FMF Ljubljana), prvaki Univerze v Ljubljani pa so postali člani ekipe Predzadnja rešitev v sestavi Žiga Željko, Marko Hostnik (oba IŠRM) in Urban Duh (FMF Ljubljana). V ekipah je sodelovalo 10 študentov FMF Ljubljana in 17 študentov programa IŠRM.

Na univerzitetnem programerskem maratonu se študenti pomerijo v reševanju nalog s poudarkom na poznavanju podatkovnih struktur in algoritmov. Letos sta bili prvi dve koli izvedeni prek spleta, tretje kolo pa je potekalo ločeno na treh sodelujočih univerzah. Izmed 43 ekip in 125 tekmovalcev se je skozi sito treh predkol prebilo na finale 22 najboljših ekip. Po 5 urah reševanja 9 tekmovalnih nalog smo dobili prvake Univerzitetnega programerskega maratona 2021 in prvake posameznih univerz.

Najboljše univerzitetne ekipe bodo Slovenijo zastopale na srednjeevropskem nivoju tekmovanja ICPC (International Collegiate Programming Contest), ki ga bomo februarja prihodnje leto prvič organizirali v Ljubljani.