Sava Re

Datum objave: 12. 1. 2022
Zaposlitveni oglas
Specialist / strokovni sodelavec za upravljanje tveganj (študentsko delo ali redna zaposlitev, rok za prijavo 26. januar 2022)

Zavarovalna skupina Sava je prodorna slovenska zavarovalna skupina, ki je prisotna na več kot 100 zavarovalnih in pozavarovalnih trgih sveta. Ključne odlike matične družbe Sava Re so 40-letna tradicija, mednarodno priznan ugled ter uspešnost in stabilnost poslovanja. Družba nudi pozavarovalne storitve več kot 350 partnerjem po vsem svetu. Na področju zavarovalništva ima Sava Re v lasti več zavarovalnih in nezavarovalnih družb ter je ena večjih zavarovalnih skupin na območju Jugovzhodne Evrope.

Ponujamo vam delo v dinamičnem in ustvarjalnem delovnem okolju z mednarodno komponento, timsko delo in možnosti za strokovno usposabljanje in izobraževanje.

Odprti sta dve delovni mesti: specialist ter strokovni sodelavec za upravljanje tveganj v Službi za upravljanje tveganj, sredstev in obveznosti.

Če že imate daljše delovne izkušnje na področju upravljanja tveganj, aktuarstva ali sorodnih delovnih področjih in si želite novih izzivov, vas vabimo na delovno mesto specialist (m/ž). Področje dela vključuje predvsem:

 • razvoj in vzdrževanje modelov za vrednotenje tveganj v skladu z regulatornimi zahtevami in lastno oceno,
 • izračuni in projekcije zahtevanega solventnostnega kapitala, lastnih virov sredstev ter lastne ocene tveganj in solventnosti za namen regulatornega poročanja in kot podlaga poslovnim odločitvam,
 • izvedbo analiz občutljivosti, stresov in scenarijev,
 • izračun alokacije kapitala in vrednotenje ekonomske donosnosti ter
 • pripravo rednih poročil in analiz s področja upravljanja tveganj in Solventnosti 2
 • ter opravljanje sorodnih del in nalog, ki so povezane z deli in nalogami po tem opisu.

Kandidat mora imeti višjo/visokošolsko strokovno oziroma univerzitetno izobrazbo naravoslovno-matematične, ekonomske smeri ali druge ustrezne smeri. Pričakujemo najmanj 5 let delovnih izkušenj (VII. stopnja izobrazbe) ali 8 let delovnih izkušenj (VI/1,2 stopnja izobrazbe) na področju zavarovalništva, aktuarstva oziroma upravljanja tveganj in znanje angleškega jezika. Prednost pri izbiri imajo kandidati z znanjem programiranja.

Z izbranim kandidatom bomo sklenili pogodbo o zaposlitvi za nedoločen čas s polnim delovnim časom ter poskusno dobo 6-ih mesecev.

Če bi želeli pridobiti nove delovne izkušnje, vas pritegnejo nove priložnosti za učenje, razvoj in raziskovanje ter vas veselita delo s podatki in občasno programiranje pa vas vabimo na delovno mesto strokovnega sodelavca za upravljanje tveganj. Področje dela vključuje predvsem:

 • vzpostavljanje analiz in vizualizacij podatkov z BI orodji,
 • delo na razvoju podatkovnega skladišča za Solventnost II ter avtomatizaciji poročanja,
 • sodelovanje pri izračunih kapitalske ustreznosti in ostalih izračunih skladno s Solventnostjo II in
 • sodelovanje pri pripravi poročil in analiz s področja upravljanja tveganj in Solventnosti 2
 • ter opravljanje sorodnih del in nalog, ki so povezane z deli in nalogami po tem opisu.

Kandidat mora imeti višjo/visokošolsko strokovno oziroma univerzitetno izobrazbo naravoslovno-matematične ali ekonomske smeri. Pričakujemo najmanj 1 letne delovne izkušnje in znanje angleškega jezika. Prednost pri izbiri imajo kandidati z znanjem programiranja, poznavanjem baz podatkov in dela z BI orodji.

Z izbranim kandidatom bomo sklenili pogodbo o zaposlitvi za določen čas 18 mesecev s polnim delovnim časom ter poskusno dobo 6-ih mesecev. Kot oblika sodelovanja je možno tudi študentsko delo preko napotnice ali zaposlitev pripravnika brez predhodnih delovnih izkušenj.

Ponujamo:

 • motivacijsko delovno okolje z odprtimi, ustvarjalnimi in prijaznimi sodelavci,
 • zanimivo in izzivov polno delo v super ekipi, v kateri so dobri rezultati cenjeni,
 • veliko možnosti za osebni in profesionalni razvoj,
 • redna interna in zunanja izobraževanja,
 • fleksibilni delovni čas z možnostjo dela od doma,
 • nadstandardna skrb za zaposlene, redna skupinska druženja, skrb za zdravje, trajnostna naravnanost.

Če želite svoje izkušnje in znanje deliti z nami, ste ciljno usmerjeni, sposobni sodelovanja in komuniciranja, odzivanja na spremembe in ste natančni ter zanesljivi, vas vabimo, da se nam predstavite z življenjepisom in opisom dosedanjih poklicnih uspehov.

Vloge pričakujemo do 26. januarja 2022 po elektronski pošti na naslov: zaposlitev@sava-re.si, s pripisom Specialist / Strokovni sodelavec za upravljanje tveganj (glede na vaše področje dela) v Službi za upravljanje tveganj, sredstev in obveznosti.


Za vsebino oglasa, nadaljnji proces izbire kandidata in obliko medsebojnega sodelovanja med kandidatom in delodajalcem odgovarja delodajalec. Več informacij je na voljo tu.