Elektro Gorenjska

Datum objave: 13. 6. 2022
Zaposlitveni oglas
Programer - razvijalec (študentsko delo)

Elektro Gorenjska je uspešno in urejeno podjetje, ki se ukvarja z distribucijo električne energije. Zasledujemo trajno inovativnost s prepoznavanjem priložnosti v okolju in iskanjem novih rešitev za zelene trajnostne rešitve, ki podpirajo prehod v nizkoogljično družbo. S tem namenom raziskujemo in preizkušamo najnovejše tehnologije, tako na področju tradicionalne elektrotehnike, kot na področju informacijskih tehnologij.

V mlademu in dinamičnemu kolektivu oddelka za raziskave in razvoj (R&D) potrebujemo ambiciozne in angažirane sodelavce za študentsko delo z znanjem programiranja v programskem jeziku Python. Delo obsega sodelovanje pri razvoju rešitev na področjih umetne inteligence, strojnega učenja in napredne podatkovne analitike na področju elektroenergetike.

Naloge obsegajo delo z velikimi količinami podatkov, ki jih podjetje zajema iz pametnih števcev električne energije, merilnikov kakovosti električne energije, naprav za nadzor delovanja elektroenergetskega omrežja, različnih vrst senzorske opreme in drugih vrst IoT naprav. Priložnosti za sodelovanje nudimo pri sledečih opravilih:

 • predprocesiranje surovih podatkov in priprava za nadaljnjo obdelavo,
 • napredna vizualizacija podatkov,
 • zaznavanje tipičnih električnih porabnikov iz podatkov iz pametnih števcev (npr. toplotne črpalke, polnilnice za električna vozila, baterijski hranilniki, ipd.)
 • gručenje uporabnikov električnega omrežja v tipične skupine,
 • napovedovanje odjema in proizvodnje električne energije,
 • verjetnostne analize s pomočjo Monte-carlo simulacij za vključevanje novih uporabnikov v omrežje in druge primere uporabe,
 • analiza potenciala proizvodnje električne energije iz obnovljivih virov na Gorenjskem,
 • analiza možnosti izrabe storitev fleksibilnosti v distribucijskem omrežju,
 • razvoj rešitev za upravljanje distribucijskega omrežja s pomočjo globokega spodbujevanega učenja,
 • inteligentno procesiranje alarmov za pomoč pri kritičnem odločanju,
 • druge priložnosti.

Iščemo razvijalce, ki si želijo zanimivih in aktualnih izzivov na področju zelene preobrazbe, digitalizacije in sodobnih tehnologij. Globoko predznanje programiranja ni potrebno. Zaželena je visoka stopnja samoiniciativnosti, entuziazem za nove tehnologije in učenje, ambicija za dejanske spremembe. Želimo si sodelavcev, ki bi se aktivno vključili v delo kolektiva na lokaciji v Kranju z možnostjo občasnega dela na domu.

Ponudbo z navedenimi znanji, izkušnjami in življenjepisom pošljite na e-naslov: kadrovska.sluzba@elektro-gorenjska.si. Za splošna vprašanja se lahko obrnete na telefon 04 20 83 612 (Metka Juvan), za vsebinska vprašanja pa pokličite na 041 461 606 (Nejc Petrovič).


Za vsebino oglasa, nadaljnji proces izbire kandidata in obliko medsebojnega sodelovanja med kandidatom in delodajalcem odgovarja delodajalec. Več informacij je na voljo tu.