5 Element

Datum objave: 2. 11. 2022
Zaposlitveni oglas
Podatkovni znanstvenik (študentsko delo ali redna zaposlitev, rok za prijavo 30. november 2022)

Si želiš uporabiti svoje znanje matematike/numeričnih metod na kompleksnih izzivih današnjega sveta?

Želiš sodelovati v timu, ki za naše globalne stranke analizira podatke, pripravlja modele obnašanja uporabnikov ter na podlagi ugotovitev vpeljuje izboljšave in povečuje poslovno uspešnost?

Želiš razumeti in modelirati sile, ki vplivajo na gibanje cen na finančnih trgih?

Če si želiš uporabiti in nadgraditi svoje sposobnosti strateškega razmišljanja, preigravanja najverjetnejših scenarijev in postavljanja in preverjanja hipotez ter oblikovanja lastnega mnenja s pomočjo kritičnega vrednotenja pridobljenih informacij, potem si prava oseba za nas.

Pridruži se nam v multidisciplinarnem timu, v katerem boš imel možnost hitre rasti in neomejenega napredovanja, tako na strokovnem in osebnostnem kot na finančnem področju.

Iščemo novega sodelavca ali sodelavko, ki v čim večji meri že premore znanja/veščine/lastnosti iz naslednjih področij ter si jih želi še dodatno razviti:

  • Matematika in statistika: strojno učenje, statistično modeliranje, raziskovanje, genetski algoritmi, optimizacije, odločitvena drevesa ...
  • Programiranje in podatkovne baze: znanje iz informatike in računalništva, skriptni jeziki (Python, Julia idr.), statistična orodja (npr. R, Matlab), podatkovne baze (SQL).
  • Osebnost: zanimanje za podjetništvo, kreativno raziskovanje, iskanje rešitev, samostojnost, strateško razmišljanje, sodelovanje in delovanje v timu.
  • Komunikacija: jasno in natančno izražanje, transformacija podatkov v informacije, vizualizacija podatkov. Prednost bodo imeli prijavljeni študenti podiplomskega programa in absolventi.

Prijavo za delo in CV pošlji na info@5element.si oziroma pokliči na 041 968 465 (Tamara).

Več informacij o nas najdeš na https://5element.si.


Za vsebino oglasa, nadaljnji proces izbire kandidata in obliko medsebojnega sodelovanja med kandidatom in delodajalcem odgovarja delodajalec. Več informacij je na voljo tu.