Institut Jožef Stefan

Datum objave: 24. 1. 2023
Zaposlitveni oglas
Raziskovalec (študentsko delo, rok za prijavo 28. februar 2023)

Na odseku za komunikacijske sisteme na Institutu Jožef Stefan iščemo sodelavke in sodelavce, ki bi jih zanimalo delo na aplikativnih in raziskovalnih projektih iz področja modeliranja mobilnih komunikacij naslednje generacije. Kot študent raziskovalec boste tesno sodelovali z ekipo strokovnjakov pri načrtovanju in izvajanju poskusov, analizi podatkov ter objavi svojih ugotovitev v znanstvenih revijah in konferencah.

Delo bo zajemalo preučevanje pravočasnosti informacij v brezžičnih senzorskih omrežjih s poudarkom na metrikah starosti informacije (angl. Age of Information). Cilj dela bo implementacija metode več-ciljnega globokega spodbujevalnega učenja (ang. multi-objective deep reinforcement learning), ki bo aplicirana na pametna električna omrežja (angl. smart grids). Za več informacij kontaktirajte Jerneja Hribarja jernej.hribar@ijs.si.

K sodelovanju vabimo študente vseh letnikov. Če bi se radi pridružite naši ekipi v laboratoriju SensorLab, pošljite svoj življenjepis v slogu Europass ali podobno na naslov sensorlab@ijs.si.


Za vsebino oglasa, nadaljnji proces izbire kandidata in obliko medsebojnega sodelovanja med kandidatom in delodajalcem odgovarja delodajalec. Več informacij je na voljo tu.