Preskoči na glavno vsebino

Od prebliska do rešitve uganke vesolja

Datum objave: 24. 11. 2023
Obvestilo sodelavcem in vsem študentom FMF
Pogovor z Darkom Šifrerjem na Slovenskem knjižnem sejmu.
Od prebliska do rešitve uganke vesolja

Spoštovani, to soboto, 25.11.2023 ob 9h, bo na Slovenskem knjižnem sejmu, na odru Pogovorne postaje, potekal pogovor z Darkom Šifrerjem, avtorjem knjižne zbirke Teorija vsega. Naslov dogodka je Od prebliska do rešitve uganke vesolja.

Zbirka knjig Teorija vsega je nastala v iskanju odgovorov na temeljna življenjska vprašanja o obstoju, o svetu, v katerem živimo in o njegovem nastanku. V prvi knjigi avtor govori o Einsteinovi enačbi, v drugi in tretji knjigi pa razloži, kako obe teoriji, tako kvantna mehanika kakor splošna teorija relativnosti, najdeta svoje mesto - vsaka v svojem vesolju. Kako ima lahko neko majhno tridimenzionalno telo neskončno velik plašč in kako lahko informacija potuje po vesolju z neskončno hitrostjo? Kakšna je povezava med končnim in neskončnim? Zakaj prihaja do kvantne prepletenosti? Avtor se v zbirki posveti vsem tem vprašanjem in fizikalno-matematičnim vsebinam doda tudi poglovljena razmišljanja o življenju, šahu, nogometu, resnici in prikaže čarobnost naravoslovja.

Darko Šifrer je univ. dipl matematik, mednarodni šahovski mojster in član Mense Slovenija. Več o knjigah Teorija vsega si lahko preberete na spletni strani www.teorijavsega.si. Z avtorjem se lahko srečate tudi na stojnici Založbe Kalejdoskop v hali A2 (37) v dopoldanskem in popoldanskem času.

Lepo povabljeni.