Matlab za študente FMF

Za program Matlab se morate registrirati na uporabniškem portalu Mathworks. Registracija je možna samo s študentskim alias email naslovom. Za pridobitev kode se morate registrirati z alias naslovom vašega emaila (praviloma oblike: ab1234@student.fmf.uni-lj.si). Geslo določite ob registraciji. Ko se registrirate, imate možnost sami pridobiti program Matlab z vsemi orodji (toolboxi) po želji. Sami tudi pridobite licenco.

Novi uporabniki (registracija in pridobitev licence):

Najprej morate ustvariti uporabniški račun. Pri tvorbi uporabniškega računa morate uporabiti uradni študentski alias poštni naslov (npr. ab1234@student.fmf.uni-lj.si).

Račun ustvarite če kliknete tukaj.

Po kreiranju računa boste prejeli potrditveno pošto, kjer morate potrditi vnešeni elektronski naslov. Po potrditvi va sistem preusmeri na Mathworks licenčni center, kjer dobite licenco.

Obstoječi uporabniki (pregled licenc in pridobitev nove licence):

Prijavite se v Mathworks licenčni center s klikom tukaj.

Prikaže se vam seznam dostopnih licenc. Kliknete na "Add License" v zgornjem desnem kotu in izberete "Associate by Activation Key" in kliknete za nadaljevanje. Ko je potrebno, vnesite aktivacijski ključ 11010-56407-53875-08071-35292. Nato izberite novo licenco.

Prenos programa Matlab in toolboxov:

Za prenos programa morate kliniti tukaj.

Kliknete na želeno verzijo na levi strani. Nato na gumbu za prenos kliknete na puščico in izberete namestitveni program, ki je primeren za vaš operacijski sistem (Windows, MAC os ali Linux). Nato kliknete na sredino tega gumba za prenos programa.

Ko boste zagnali program za namestitev boste v neki fazi morali izbrati "Log in with a Mathworks Account". Po namestitvi programa odkljukajte še "Activate Matlab".