Navodila za VIS

V sistem VIS se lahko prijavite s svojo enotno univerzitetno identiteto UL, ki ima obliko npr. ak1234@student.uni-lj.si.

Če svoje digitalne identitete še nimate, jo lahko prevzamete na ID portalu UL. Na portalu lahko tudi spremenite svoje geslo, popravite svoje podatke, ki so povezani z digitalno identiteto ali pa uredite pozabljeno geslo. V primeru težav z enotno univerzitetno identiteto UL se obrnite na stran za pomoč Univerzitetne službe za informatiko UL.

Opomba: Opazili smo težave s prijavo v VIS študentov na 2. stopnji, ki so prej prevzeli enotno identiteto na kaki drugi članici (npr. FRI). V tem primeru se je ob vpisu na 2. stopnjo FMF generirala nova identiteta UL, ki pa je večinoma niste prevzeli, saj vam je tista prva še vedno delovala. Če imate delujočo enotno identiteto UL, pa se ne morete prijaviti v VIS, je to lahko zaradi tega, ker VIS pričakuje, da boste prevzeli novo identiteto UL. Rešitev je, da se oglasite v referatu (oziroma sporočite ustrezne podatke po e-pošti), kjer vam bodo identiteto v VISu nastavili na delujočo. Če se bo kasneje izkazalo, da boste morali vseeno prevzeti novo identiteto UL, vas bomo o tem obvestili.