Preskoči na glavno vsebino

CONI - Chair of Neuroinformatics

FMF_EU_Horizon2020_stara shema

Projekt: CONI

Naziv projekta: Chair of Neuroinformatics

Obdobje: 1. 1. 2021 - 31. 12. 2025

Vodilna organizacija: Univerza v Ljubljani, Medicinska fakulteta

Sodelujoče organizacije: UL FRI, UL FMF, UL FF

Vodja na UL FMF: Robert Jeraj

Raziskovalna aktivnost: nevroinformatika

Opis projekta:

Gre za projekt za vzpostavitev novega interdisciplinarnega Centra za nevroinformatiko / Chair of Neuroinformatics (akronim CONI). Temeljno poslanstvo projekta CONI je pospešitev razvoja interdisciplinarnega področja nevroinformatike (NI) na UL, povezovanje deležnikov s tega področja v okviru Republike Slovenije ter krepitev mednarodnega sodelovanja z odličnimi raziskovalnimi skupinami v Evropi in Združenih državah Amerike (ZDA).

NI je raziskovalno področje na presečišču nevroznanosti, ki se ukvarja z razvojem in delovanjem človeških možganov, ter informacijskih znanosti, ki se ukvarjajo z organizacijo podatkov nevroznanosti z uporabo računskih modelov in analitičnih orodij. NI je denimo pomembna za povezovanje, analizo in razlago vse obsežnejših velikoserijskih in podrobnih eksperimentalnih podatkov ter podatkov, pridobljenih med prepoznavo in obravnavo delovanja človeških možganov pri kroničnih nevrodegenerativnih boleznih z demenco.

"This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No. 951851."