Maφjski vikend

Maφjski vikend je zimska šola matematike in fizike, namenjena dijakom vseh letnikov, ki poteka vsako leto v nekem zimskem vikendu. Dijaki se v času enega vikenda udeležijo dveh poljudnih predavanj iz matematike in fizike, dveh matematičnih ali fizikalnih delavnic ter se družijo z vrstniki in zaposlenimi na Fakulteti za matematiko in fiziko. Vikend poteka v sproščenem vzdušju in je odlična priložnost za to, da dijaki bolje spoznajo, kaj matematika in fizika na univerzitetni ravni sploh sta, da študente in aktivne raziskovalce povprašajo o študiju in raziskavah, ali pa da en vikend preživijo z vrstniki s podobnimi interesi. Letošnji maφjski vikend bo potekal v živo.

Okvirni program Maφjskega vikenda 2024 je:

  • Petek, 19. 1. 2024 od 18h–20h: Zbor in poljudni predavanji.
  • Sobota, 20. 1. 2024 od 8.30h–19h: Uvod, delavnice in mafijska avantura.
  • Nedelja, 21. 1. 2024 od 9h–13h: Delavnice in zaključek vikenda.

Podroben program bo objavljen v kratkem. Za vsa dodatna vprašanja lahko kontaktirate Lucijana Plevnika na lucijan.plevnik@fmf.uni-lj.si.

Prijava

Prijavnica za Mafijski vikend 2024 bo objavljena v kratkem. Kotizacija znaša 20€. Na vpisani elektronski naslov boste dobili navodila za plačilo in podrobnejše informacije o poteku dogodka.

Prijave sprejemamo do torka, 16. 1. 2024.

Lokacija

Mafijski vikend bo letos potekal na Fakulteti za matematiko in fiziko v Ljubljani, v stavbi matematike, deloma pa poteka tudi v kavarni Mafija na istem naslovu: Fakulteta za matematiko in fiziko, Jadranska ulica 21, 1000 Ljubljana.