Preskoči na glavno vsebino

ProQuest Online Information Service

Datum objave: 21. 2. 2013
Obvestilo računalniškega centra sodelavcem fakultete

Spoštovani!

Obveščamo vas, da je Institut informacijskih znanosti (IZUM) v sodelovanju z Akademsko in raziskovalno mrežo Slovenije (ARNES) pripravil možnost uporabe oddaljenega dostopa do informacijskega servisa ProQuest preko federacije ArnesAAI. S podpisom izjave ima sedaj tudi Univerza v Ljubljani pravico do uporabe baz podatkov servisa ProQuest.

ProQuest predstavitev je na strani http://home.izum.si/izum/ft_baze/proquest.asp . Tu so tudi opisani pogoji in omejitve uporabe te baze podatkov.

V prijavi  za dostop v ProQuest:

·        zaposleni uporabijo isto uporabniško ime in geslo kot za računalnik na delovnem mestu in

·        študenti UL-ID (uporabniško ime in geslo iz ID PORTALA).

Takšen dostop omogoča uporabnikom dostop do informacijskega servisa od kjerkoli in kadarkoli iz poljubnih IP-naslovov z vnosom uporabniškega imena in gesla. Tovrstna avtentikacija je že urejena za informacijski servis Web of Science (WoS). Za dostop do servisa izven omrežja UL so navodila http://home.izum.si/cobiss/faq/dokumenti/oddaljen_dostop_proquest.asp


 V kolikor gre za prijavo znotraj omrežja  UL, servis avtomatično dovoli dostop. 

Pomoč glede uporabniških imen in gesel nudi za zaposlene računalniški center posamezne članice. Študenti prijavijo napake na ID PORTAL https://id.uni-lj.si/index.php?action=helpdesk.